2012. május 2., szerda

Peebles

Royal Burgh of Peebles - ez a neve a városnak, amelynek a közelében Cardrona van. Edinburghtól délre, a Scottish Borders területén fekszik, a Tweed folyó szeli át. Elég régi a város, már az 1100-as években is létezett, akkor még vásárvárosként. Amikor először mentem keresztül rajta, a megérkezésem napján, csak egyvalami ragadt meg bennem: a körforgalom.
Körforgalom benzinkúttal
Itt ugyanis bementünk a városba, megálltunk a postánál, onnan továbbindulva pedig, megint ezen a körforgalmon keresztül hagytuk el a várost Cardrona felé. 
A város nem nagyon nagy, bár az igaz, hogy nem voltam még minden részén, viszont látszik rajta, hogy nem a XX. században épült. A főutcája, a High Street (mi is lehetne más). Itt található a legtöbb üzlet és pub. Itt van a könyvtár, a végében pedig az óratorony. Amúgy két nagy szupermarkete van, az egyik a Sainsbury's, a másikat meg szerintem nem is lehet kitalálni: úgy van, a Tesco! Az otthoni Tescót, ahogy van utálom, itt néha vásárolok benne, mert akad valamennyire elfogadható termék (bor, spanyol vagy francia).
Májusi virágzás

County Inn - az egyik legrégebbi szálláshely

A High Street egyik részlete

Eddleston Water

A Tweed-folyó Peeblesnél

A Tweed Bridge

Ez is a High Street

Üzletsor

St. Andrew Church

Parish Church az óratoronnyal
Cardronából úgy 5 perc az út busszal, de mivel az eléggé drága, gyalogosan szoktam bemenni, már ha jó az idő. Gyalog egy óra amíg beérek, viszont edzésben tart. Aranyos a város, szeretek benne mászkálni. Ízelítőnek még pár kép.
Cross Kirk

Ez is a Cross Kirk

A Tweed partja, játszótérrel

Peebles a Tweed Bridge-ről nézve

Gyalogos híd a Tweed felett

A Tweed partjáról fényképezve

Utcarészlet

Sarokház, postaládával
Itt pedig egy videó, amit pár éve készítettem:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése